Revin viat

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä tompa, 28/10/06.

 1. rainbow6

  rainbow6 KRT

  SDI:ssä on joku Protection Mode joka voi mennä päälle tietyissä olosuhteissa. En sitten tiiä oisko kartalle tehty jotain jos toimi paremmin viripöntöllä ku alkuperäisellä.

  Aloitapa mittaamalla lepojännite akusta. SDI:ssä tärkeä homma. Mittaus menee heti pieleen jos kelkalla on ajettu tai oot lataillut akkua. Siis useita tunteja seisseestä kelkasta. 12,7 V on hyvä. 12,4 V, akku kierrätykseen. Pitäisin 12,6 V rajana.

  Jos akku on hyvä, mittaa EGT-anturi. Tuolta karttaa:
  https://www.dootalk.com/forums/topic/282248-mach-z-1000-sdi-sensor-resistance/

  Sitten jos näistä kumpikaan ei auta niin katso sulakkeet ja releet. Releitä voi vaihdella vaikka päikseen jos ovat samanlaiset.

  Myös johtonippuja ja liittimiä kannattaa tsekkailla, joillain ollut jotain nirhautuneita johtoja jotka ovat ottaneet maihin...

  Samoin maakontaktien kireys kannattaa tsekata.

   
 2. Nixu

  Nixu Well-Known Member

  Tuossa kun pääsin nyt tutkimaan ja aloin purkamaan niin aika heti huomasin et toinen imukurkku revenny kunnolla, en tiedä repeskö vasta purkaessa, sen näkee sit kun uuden saa et oliko vika siinä.. :(
   
 3. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Otin pulkan sisään ja pitää alkaa käymään sähköpurkin kanssa liittimet läpi, mutta osaako joku jo sanoa mistä liittimestä vika tulee. Eli silloin tällöin sekoaa mittaristo, mutta mitään muuta vikaa ei ole, ei kuulu missään. Mittaristo näyttää koodia 10-9 ja lämpöjä etc. Oliskohan samat, mitä käynnistäessä.
   
 4. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Jännitteensäädin.
   
 5. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Mietin, että olisko kuitenkaan säädin. Tuntuisi, että se kun on mennyt, niin se menee kerrasta. Nyt saattaa toimia pitkänkin aikaa ja vika katoaa yleensä, kun käyttää kelkan sammuksissa. Siksi epäilin huonoa liitosta. En ole kyllä kertaakaan huomannut katsoa, vaikuttaako valoihin.
   
 6. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  No tuota se tekee kun jännite kyykkää, mittarit jumahtaa ja mittaristo käynnistyy uudelleen. Ja voi hyvinkin olla liitos, myös tuon säätimen rungon maadoitus kannattaa tarkistaa vaikka se onkin aika ikävässä paikassa.
   
 7. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Kattelin, niin arvokashan tuo ei olisi vaihtaakaan, mutta ei vissiin tarvikkeena ole oikein suositeltava ostaa?
   
 8. Zulu

  Zulu Active Member

  Osaakos joku sanoa minkä väriset johdot tulee 800ho mpem sähköillä pakkinapille? Tai minkä näköinen liitin se on ?
   
 9. tmylsy

  tmylsy Well-Known Member

 10. Zulu

  Zulu Active Member

  tmylsy tykkää tästä.
 11. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Jännitteensäädin vaihdettu, liittimet käyty kontaktispraylla läpi. Takavalon seudusta hapettumat poistettu, lamppu vaihdettu + kontaktispray. Nyt ainakin pojan ajeluita kun viikonlopun seurailin, niin valot näytti palavan koko ajan, eikä mittariston häiriöistäkään tullut raportteja.
   
 12. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Ei toimi vireläkään, missähän tuossa on maajohdot, kun en niitä ole vielä löytänyt
   
 13. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Kato nekin takavalon johdot mitkä kulkee tankin alta. Ne jos räpsii maihin niin tippuu jännitteet. Onko sulla startillinen? Startittomassa ei ole varsinaisia maadoituksia vaan kaikki on johdotettu käytännössä staattorille asti. Startillisessa DC puoli on runkoon maadoitettu mutta valot ja muut ovat kuten ilman starttia, ja ne toimii vaihtovirralla.
   
 14. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Startiton, nuo takavalon johdot on nyt käyty läpi niiltä osin, mitä pääsee näkemään. Käytin vielä liittimet auki mittareilta yms. Loput saa jäädä kesäksi. Eipä tuo sinänsä ajoa haittaa, niin nyt saa pari viikkoa hoidoksi vain ajoa ja sitten menkööt ladon perälle odottelemaan motivaatiota.
   
 15. Kertturacer

  Kertturacer Well-Known Member

  Ei toimi vireläkään, missähän tuossa on maajohdot, kun en niitä ole vielä löytänyt.
  Oisko tuossa?
  Screenshot_20210406_092646_com.android.chrome.jpg
   
 16. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Kelkka toimii ja kukkuu nyt hienosti. Nuolukivien vienti osoittautui tällä urheilullisemmaksi kuin pahalla reitillä ajo, mutta sekin tehtiin loppujen lopuksi.

  Noh kotimatkalla sitten taas loppuhikeä ottaessa taas katosi kääntöpyörä teille tietämättömille. Tällä kertaa laakeri oli virheetön, mutta pyörä oli vain hajonnut ympäriltä.

  Jos ei kukaan vie tuota ennen kesää, niin voisi yrittää saada tuota perää kestävämmäksi. Mietin, että toinen on tietenkin lisätä pyöriä, mutta olisikohan mahdollista myös saada tuohon edim. alumiiniset pyörät ja vähän tukevammat laakerit. Ei kuitenkaan 200 kilsan välein kehtaisi uusia pyöriä ostella...
   
 17. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Tais olla "RS" 25mm akseli ja Catin pyörät (6205 laakerilla) mitkä tässä tuli yhteen samanlaiseen telastoon.
   
  Hemmo tykkää tästä.
 18. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Siihen telastoon menee 25mm akseli (esim vaikka joku vanha evo lynen taka akseli), sitten vaan jostakin purkaamosta oikean halkaisijan takaratas 6205 laakerilla. Sen jälkeen ei purkaannu kääntöpyörät.
   
 19. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Tein jo tuon BRP manin kanssa diilin, että myy minulle 20 mm teräsakselin ja väliholkin. Pistän neljä pyörää.
   
 20. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Tämä paska heitti taas käymästä, pätkii ja rykii. Uudet tulpat pistin, mutta ei vaikutusta.

  Meinasin jo jättää järvelle, että kesä kadottaisi koko roskan.

  -08 550 f rev x-malli. Nyt lähtis halvalla
   

Suosittele tätä sivua