Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 19/2/13.

 1. Rauta

  Rauta Well-Known Member

  Kun tuo pakkiservo sano sopparin irti niin kai se moottori pitää kuitenki vaihteen eteepäin asennossa???Ainakin tähän asti on kestäny. En tiedä millon hajonnu kun olen ajellut vaan eteenpäin.
  Valot himmenee ku painaa napista eli jumissa. Orkkiksia ei oo edes Hollannissa. Ajelen vaan eteenpäin kunhan melkein vastaava tulee
   
  Viimeksi muokattu: 28/2/22
 2. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Itellä temppuili aikanaan, et kylmänä toimi, mut reissussa ei.. Ekan kerran takuu huollossa herkistelivät sen, mut ei menny pitkään, ku oireet palas.. Sit tuli uus takuuseen.. Ei aihettanu ongelmia muuta kuin et ei pakki toiminut aina..
   
 3. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Ikkään ei oo jäänyt pakille ja on niitä repullinen mennyt.
  Oireet kävisi siihen että se servon pohjasta ei ole se "nappi" lentänyt?
  Mulla viimeisin Sidewinderissä, edellinen oireili välillä ja uusi takuuseen niin kahdella ekalla vikakoodia, sen jälkeen on taas toiminut.
   
 4. Rauta

  Rauta Well-Known Member

  Pitää tutkia toi nappijuttu. Korvikeosa on tulossa. Pulttienreiät halki ja muutenkii vanha orkkis osa nii vaihtaa sitte varmuudenvuoksi...
   
 5. Motomeisseli

  Motomeisseli Well-Known Member

  Mulla on yksi korjattu ja toimiva pakkiservo hyllyssä jos tarvis, 50e.

  Mutta varmasti alkaa nykyinenkin toimimaan kun avaat ja putsaat/rasvaat paikat :)
   
 6. Motomeisseli

  Motomeisseli Well-Known Member

  Toisen keulan Foxin ilmaventtiili vuotaa niin pitäisi vaihtaa ne sisukset, käykö siihen ihan auton renkaan venttiilin sielu ?
   
 7. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

 8. Pecosbil

  Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

  Samaa harmitellut itsekin...toki, muistelin ettei nämä tuontiohjelmien mallivalikoimat olleet suomalaisten päätettävissä.
  Itse päivitin Vectorin kevään viimeisille keleille Winderiin ja jo silloin mietin, että saisi tässä olla jokin muukin konevaihtoehto kuin tuo 180+ heppainen turbo. Vectorin ruiskutriple kun oli sangen mainio moottori, pieniruokainen ja kierrosherkkä eikä sen kanssa kertaakaan tullut tunnetta, että nyt tarvittaisiin lisää löylyä pellin alle. Tietysti kaikkeen tottuu ja voihan se olla - kun Winderin kanssa pääsee sinuiksi - ettei lisävoimasta haittaakaan ole. Sitä terävyyttä (sekä EPS:ää) jäin kyllä hieman kaipaamaan, saa nähdä kuinka nuo Hanskin vinkeillä tehdyt voimansiirtoparannukset muuttaa tuota kelkan luonnetta...kunhan vain ajamaan ehtisi. :D
   
 9. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  @Pecosbil , tulet yllättymään Vectorin jälkeen. Winderi on kovakulkuinen, potku ei lopu, ennemmin kuskilta "pää ja järki". Ite pidin hanskin setup:sta, ihan hyvin puunkierrossakin pärjäs kunhan piti hiukan vetoa "päällä" mutkissa. Toki versio eri kuin sinulla. Ite en pitäny "kokonaispainosta", se oli aistittavissa patikossa.
  Mikähän siinä oli jotta viper jäi tuontiohjelmasta... Oliko liian lähellä winderiä vai jokin muu syy. Tehoiltaan se olisi asettunu ihan hyvin kilpailijoihin vertaillessa, siis ace900:seen. Vaan oliko tuolloin menekkilaskelmat, odotukset sellaiset ettei nähty kannattavuutta riittävästi. Mutta, lumet suli ja oraspellot viheriöi :cool::D
   
 10. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Itellä oli edellinen Viperi, enkä sitä kyllä ikävöi. Pecosbill ne Hanskin kalikat voimansiirtoon on hyvä sijoitus, tulee tehot kunnolla käyttöön:)
   
  Kamppi tykkää tästä.
 11. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Viperin 1049cc murinoita on kyllä väliin ikävä. En ehkä vuoriporaa enää sillä laittaisi, mutta reissu/yleiskelkkaan ei oikein muuta vastaavaa ole vieläkään tarjolla. 900 Acea siihen on turha edes verrata. Olihan Viper yleensä testeissäkin 800cc 2-t seurassa.

  Yllättävän iso vaikutus oli SPI jälkiasenteisella vapaammin virtaavalla vaimentimella. Lisäheppoja luvattiin paljon, mutta niitä tuntui tulevankin. Eron huomasi aivan selvästi, kun kävi vertailulenkin vakiolla ja maksimi kierrosten nousu ummella tuki tätä tuntumaa. Halpa ja hyvä viritys, mutta melua tuli lisää.
   
  Snowmare tykkää tästä.
 12. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Ikinä et sw:llä pääse samaan terävyyteen pikku näppäilyssä, luonne on erilainen mutta herraskaismiehen valinta on Sidewinder, on se vaan helppo kelkka ajaa jos malttaa kaasun kanssa kun vauhtia on laittomat määrät.
   
 13. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Jos servon muovirungosta pääakselilta alapää pettää niin jää pakki päälle, itsellänihän on käynyt niinkin...
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 14. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Se olikin minusta hiukan outoa jotta viperi oli vertailussa, yleensä, 800cc kanssa. Olikohan koskaan 900ace rinnalla? Vaihtoehtoja oli tarjolla niin lynx:ltä kuin ski-doo:lta. Muistaako kukaan tarkemmin? Lehden numeroa...
   
 15. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Olikohan 1/15 se ainoa kerta, kun Viperi oli vertailussa. Sillon se oli tosiaan reittikelkkojen ryhmässä. Viperihän oli silloin Yamahan tehokkain reittikelkka, joten sen varjollahan se mukana siinä ryhmässä oli. Ei se tuolloinkaan ollut moottorista kiini se joukkoonkuulumattomuus. Kyllä siinä 15 vuosimallin 137:ssa oli vakiona aika paljon muuta kehitettävää, minkä takia se oli vähän altavastaaja.

  Paras sovellutus ikinä milloinkaan, tuosta vaparitriplestä oli ehdottomasti Vector LTX Eps ohjauksella. Ai hitto ku se oli mukava laite. Tais olla yhden vuosimallin vekotin. Siinä se kone pelas niin älyttömän hyvin ja vetoja oli aivan käsittämättömällä tavalla. En tiiä mikkä myrkyt sille oli syötetty, mutta se kuiten kulki ku raiskattu apina.
   
  hanski-58, Kamppi ja bavo tykkäävät tästä.
 16. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kyllä sitä SR Viperiä vain monesti 800:siin lehdissä verrattiin... Screenshot_20230113-090307~2.png

  Mut sehän kertoo, ettei se turha kone ollutkaan. Moneen hommaan tehoa ihan riittävästi ja voi puhua jo Sportista.
   
 17. Pecosbil

  Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

  Juur tällainen se minullakin oli ja olo oli kuin Mansikkia ois vieny teuraalle, kun sitä liikkeen pihassa viimeisiä kertoja vilkuilin... :( Tässähän oli se "kesympi" versio tuosta ruiskutriplasta (sama kuin Venturessa, about 125hp), joskaan itse en persdynolla huomannut mitään eroa tehokkaampaan Nytroon. Kyllä näitä taisi suomeen tulla vielä se seuraavakin vuosikerta (2014), suurin ero edelliseen oli ne uudet tuplarautasukset ja sitten ne mikkälie höpöhöpö-värinöidenvaimentimet rungossa...

  Ensimmäiset Viperit sen sijaan eivät kulkeneet yhtä hereästi, vaikka niissä (moottorinohjausta lukuunottamatta) oli sama versio tästä moottorista kuin Nytrossa. Jenkeissähän ruisku-Vectoria ja Viperiä myytiin vähän aikaa rinnakkain ja hekin omissa testeissään totesivat Vectorin olevan selvästi hereämpi. Viperit taisivat käydä Suomessa, ainakin reittipelien osalta, alkuvuosien jälkeen sangen harvinaisiksi, niin en muista lukeneeni mistään parantuiko tuon moottorin ja Catin rungon yhteispeli ajan myötä.
   
 18. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Muistelen, eikö viperin moottoriin tullut muutos 2016 vuosimalliin? Kyllä ne 2014-2015 kulki ihan pirun hyvin. Hiukan vaihtoi kilkkeitä voimansiirtoon niin avot. Huiput täysin riittävät jopa pohjosen "moottoriteille". Muistan erään kohdan lähellä Vuotsoa, hyvin tunsin kohdan jossa reitti menee yhen tien yli, vaan täyttälaukkaa kun loikotin niin jopa säikäytti kun huomas notta risteys tuli ja meni. Tutkailin jotta viperia ei tehtäisi 2023 kaudelle kuin yhtä tyyppiä. Siis yhen lehen kirjoituksesta niin ymmärrin. Mutta, oisko viperin haaveilut haaveiltu ja muistelut muisteltu, RIP :cool::D. Kelitkin suli sopivasti ;)
   
  Viimeksi muokattu: 14/1/23
 19. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  -16 Viperin 135hp + mitä sai kevyellä pöntöllä lisää, niin ei se varmaan kaukana ollut 140hp. Voimansiirron sääti pitämään maksimikierrokset ylhäällä, niin aivan kivasti se jaksoi.
   
 20. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Kyllä se tuli Nytroa moottorinohjauksen ja kulkujen puolesta ikävä, kun ekaa kertaa Viperin päälle istui.
  Vectoria ruisku-Epsinä tuli 2013 ja 2014. Eikä Vectorissa ollut runkoiskareita.
  Täytyy Jania kompata, tuo Vectori oli kyllä näpeä laite työntää.
   

Suosittele tätä sivua