Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 19/2/13.

 1. Pecosbil

  Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

  Pakko myöntää, että muistin väärin - olisin vain voinut lyödä pääni pantiksi, että Vectoria etsiessäni törmäsin Nettimoton syövereissä punakuomuiseen '14 Vectoriin, jonka kuvissa tuo olisi takapuskurissa näkynyt. :oops:
  Mutta kyllä ne Vectorin viimeisiin vuosikertoihin tulivat (rapakon takana siis), kuten Partzillan kuvistakin näkee. Todennäköisesti ne omat muistikuvat puskurissa näkyvästä pumpusta tulivat juurikin tästä videosta... :D
   
  Viimeksi muokattu: 15/1/23
 2. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Juu, viimeisissä amerikanmalleissa oli tuo runkoiskari edessä ja takana.
   
 3. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Kummasti @janzka :n kuvaamaa ajovideota käytetään käytetyn viperin markkinoinnissa :D.
   
 4. janzka

  janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

  Ai missä? o_O
   
 5. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

 6. yaper

  yaper Well-Known Member

  Tästä Ranualta ainaki löytyy yks Vector noilla runkoiskareilla...
   
 7. rallikuski

  rallikuski Well-Known Member


  Joo näin näyttäs olevan, ei oo myytävästä kelkasta tuo video ;)
   
  janzka tykkää tästä.
 8. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ei suinkaa sieltä lähtöisin :D.
   
 9. Makestain

  Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

  Vaihtelin jarrunesteet ja jarrupalat, oli vaikea rasti saada satulan ulompi mäntä sen verran sisään että sai uuden jarrupalan paikalleen. Tuntuu että jarru laahaa nyt tuon homman jäljiltä jonkin verran ajaessa. Pitäiskö ajella vähän enemmän odottaen palojen asettumista vai alanko purkamaan jarrusatulaa ja irrottelemaan mäntiä vai pääsylinterin päästä tutkimaan?
   
 10. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Hiukan ohi otsikon... Mutta, onko xtx 141" le takarunko pidempi kuin xtx 141" se versiossa?? Muutamia tutkaillut ja jotenkin näyttääs jotta le:een takarunko on pidempi.
   
 11. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  -15 mallin 141 xtx le on 153" tunnelilla eli on pidempi.
   
 12. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Olisko tullu liikaa nestettä järjestelmään.
  Aika pieni tuo jarrunestemäärä ja hiemankin liikaa niin lämmitessä alkaa laahaamaan...
   
 13. Makestain

  Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

  No sieltä kertaalleen jo muistaakseni vähensin. Täytyy tarkistaa vielä kun ens viikolla on taas tärkeiden asioiden äärellä.
   
 14. Gloid

  Gloid New Member

  Jos tällaista 8000km ajettua 2016 Viperiä ois ostamassa näin vuonna -24 niin mitä pitäis tajuta kelkasta tutkia ennen kauppoja? Ostohousut niin syvällä kainaloissa että kaikki vinkit tulisi tarpeseen, kauhee polte saada kelkka..
   
 15. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Muutamia perusominaisuuksia
  - Onko tunnelin takaosa löysällä. Niittisauma penkin takaosan kohdilla löystyy ja voi vaatia uudelleen niittauksen / vahvistuksen
  - Millä telastolla. Jos 141" pitkä ( en muista mitä pituuksia on minäkin vuonna tuotu) niin kannattaa katsoa, että liukurungot ja pukit näyttävät olevan ehjät ja oikeassa muodossaan. Ei ne nyt mahdottoman heikkoa tavaraa ole, mutt aika kevyt se mountain mallin telasto reittiajoon kuitenkin. 128" ja 137" pitkät on reittitelastolla, joka kaikin puolin vahvempaa materiaalia.
  - Ohjauksessa jos on paljon välystä niin jotain on joko löysällä tai rikki siellä ohjaustangon alapäässä. Ei mitään vakavaa välttämättä, mutta jos välystä on sarven päästä luokkaa 2cm tai enemmän niin jotain on löysällä.
  - Toimiiko pakki. Jos ei kytkeydy kunnolla tai rusahtelee peruuttaessa niin ketjukopan aukaisua tiedossa. Ylärattaan pusla taitaa näissäki olla ihan sama mitä Sidewindereissä ja voi vaatia vaihtoa. Pakkimoottoreitakin on mennyt. Yhdessä oli variaattorinhihna niin tiukalla, että pakille vaihto ei sen vuoksi meinannut onnistua vaan rutina kuului vaihtaessa.
  - Vasen astinlauta jos täristää selkestäi jalkaan ajaessa niin vetarin laakeri jarrun puolelta/ mahdollisesti vetoakseli vaihtokunnossa ( jos laakerikooli pyörinyt akselissa). Tämä kyllä tullut vastaan parissa vasta 10000km jälkeen eli laakeri kannattaisi sitten kuitenkin vaihtaa ennen sitä.
  - Katso moottoriöljyn määrä ennen ajamista. Oikea määrä öljyä, joka ei ole mustaa mönjää kielii jo paljon tehdyistä huolloista.
  - Katso jäähdytysneste paisuntasäiliöstä. Tässä nyt tuskin mitään on ja moottori itsessään on hyvin luja kampe.
  - Kytkin näissä helisee/kolisee aina ( myös uutena) tyhjäkäynnillä, mutta kytkimen rullia on hyvä pyöritellä ja katsoa onko välystä. Painojen puslat ja rullat voivat olla vaihtokunnossa tuohon kilometrimäärään.
  - Mittaristo kertoo vikakoodeja jos jotain vikaa sähköpuolella.
  - Testaa toimiiko kahvanlämmittimet ja mahdollinen penkinlämmitin. Penkinlämmitin jos on ja se ei lämpene niin johdot todennäköisesti poikki penkin sisällä. Yleensä korjattavissa oleva vika.
  - Onko sukset kuskin paikalta katsoessa samassa kohdassa kelkan pituussuunnassa ja näyttääkö runko muuten suoralta. Telan kunto kannattaa toki myös tarkastaa. Nämä tällaisia yleistarkastuskohteita.
  - Yleiskunto ja kelkan siisteys kertoo yleensä aika paljon myös. Nuhjuinen ja päällepäin kuluneen näköinen kelkka on todennäköisesti muutenkin kulunut.
   
  Hemikoo ja Hentte tykkäävät tästä.
 16. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Lisäisin kääntöpyörien tarkistuksen ettei laakerit ole löysällä pyörissä sekä että pyörät on toissaan kiinni.
  Etupukin ja takapukin kohdalta ratkeamat tunnelista, toki niistäkään ei kannata olla kauhean huolissaan, etupukissa on reittimalleissa monessa laitettu vahvikelätkää.
  Reippaammassa ajossa menee jo ennen noita kilsoja etusyyläri koneen korvakosta rikki, n700-800€ tais olla korjauslasku kaverille siitä muun huollon ohella ja saattopa siinä olla jo taittopyörät samassakin.... Aika kultaa muistot:D
   
 17. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Noihin edellä mainittuihin vielä lisään. Kannattaa tarkistaa etu- ja takapukki. Mikäli pinnoitteessa (maali) löydettävissä säröjä niin tuolloin niissä on alkava hiusmurtuma. Murtuma itellä olleessa yksilössä juuri hitsaussauman vieressä. Ite tutkailisin vielä liukurungot, onko ne saman kaltaiset eikä esim kärjet taipuneet..
   
 18. Gloid

  Gloid New Member

  Kiitoksia vinkeistä, mukavasti kerkesi ennen kun menee kattomaan. Jos noista edes puolia osaisi sitten paikan päällä tarkastella. Housutkin laski kainaloista, ei enää niin paljon polttele vanha kelkka, kiitti :)

  Onkin 141" mtx eikä xtx.
   
 19. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Jos se yksilö on 141" niin tyypiltään joko XTX SE tai XTX le. Näin mun mielestäni, toki mahdollista se onkin mtx. Vai jopa 153" mtx.
  Nuo jutut mitä kerrottu on hyviä vinkkejä. Niitä ei kannata pelästyä. Eikä ne ole hankalia tarkastella. Alustan huolto, purku ja korjaaminen kohtuu helppoa. Yksilön ulkoinen kunto ilmaisee hyvin paljon.
   
 20. Gloid

  Gloid New Member

  Todella hyviä vinkkejä nuo kiitoksia. Valitettavasti tästä kelkasta löytyi omaan taitoon nähden liian monta punakynää tuosta listasta. Yleisilme kyllä tosiaan kertoo paljon.

  Jatkamme siis kelkan hakua, eiköhän se kuitenkin tämän merkkinen nelari jostain minullekin löydy ☺️
   
  Vesukka tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua