Ultra RMK 800 "Merkin" edition

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Samikoo, 16/3/10.

 1. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Vs: Tony Clifton special "OS" (Ultra RMK 800)

  Nyt riitti, hakekaa joku pois sopevaan hintaan.
   
 2. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Ja paskat, ei näitä voi myydä. Tai kukaan ei osta... Kuitenkin tämä jatkuu, yhtä raivokkaalla tahdilla kuin ennen. Hätäpäissäni myin joitain osia, mutta en onneksi mitään isompaa...

  Jos alkuun laittaisi kaasarit paikalleen ja etsisi tallista iskarit myytyjen tilalle niin voisi hieman miettiä seuraavia siirtoja.

  Telasto vaihtuu 365-pitkäksi ja uudemmaksi, saa esittää mielipiteitä mikä olisi kevyt, kestävä ja edullinen. Ja sopisi pienellä vaivalla kiilakopan tunneliin. Eli helppo homma. Saisi olla sellainen joka kestää möykyttää pattia edes kohtuullisesti, sen mitä tuollaisella lahnalla nyt pystyy päästämään.
  Telastosta pitäisi saada hakaneulat veks, eli tuon toteutukseen pitää perehtyä kunhan sopiva telasto löytyy. Ja tähän ei ole mitään muuta syytä kuin oma päähänpinttymä.

  Sylinterit käytän koekäytön jälkeen irti ja vihdoin muotoilen sylinteriputkien alapäät putkituksen jäljiltä. Myös vakiokannet pitäisi tuohon löytää, RMK-mallin kannet pikaisesti sorvattuna eivät ole paras vaihtoehto tuohon 800cc konstruktioon. Nyt nostan sylintereitä ja sorvuutan vakikannet sen mukaan. Nykyisin kun mäntä tulee hieman yli lohkon tason.

  Myös astinlautajäähyt heitän kuikkaan ja ruuvaan vihdoin pitkän tunnelijäähyn paikalleen.

  Eli tästä se taas lähtee, jos lähtee.
   
  Jani Sipola tykkää tästä.
 3. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Mie kyllä suosittelen etsimään joko uudemman summitin taikka sitten rmk alustaa tuohon. Ne tietysti ovat hintaluokan yläpäästä, mutta menee kyllä kaupaksi esim vesirossareille myöhemmin jos pitää projekti hukata maailmalle. Pollessa ei oo hakaneuloja ja skidosa on mutta eipä niien kans sinänsä ongelmaa ole.
   
 4. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Kuinka uusia meinasit? Noita itsekkin katselin, hinnat vaan ovat aika kovia tälläiseen resuun. Eikä hakaneuloissa mitään vikaa ole, jostain syystä haluaisin telaston ilman niitä. Eikä se ole mitenkään ehdoton vaatimus.
   
 5. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  noita xp koppasen 2008-> taikka sitte rmk 2011 ->

  Joo toki nuo on kyllä arvokkaita, mutta toisaalta ne kyllä pitääkin hintansa kohtuudella kaiketi ehkä.

  Ruottissa noita on enempiki, mutta näkyypä olevan täydellisen rev koppasen alustan hinta sieläkin aika hurja.
  http://www.skoterskrot.se/del.asp?d=3943


  Tuolta voi haeskella kun valkkaa boggie ja merkin.
  http://www.skoterskrot.se/sok.asp
   
 6. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Tyyriiksi mänee, pitää tarkkailla mitä tulee myyntiin.

  Uniball-niveliä metsästän tuohon keulaan, ei näytä millikokoisia olevan kotimaassa kovin edukkaasti. Toisaalta näillä ajoilla voisi kiinalaisetkin kestää ihan riittävästi. Vanhan liiton pitkittäiset säilyy, vaikka a-tukivarsia jossain välissä jo haaveilin. Tuossa on muutama kiilakopan mukiloitu tukivarsi elimenluovuttajana, jos niihin naittaisi vaihdettavat alumiiniputket niin olisi ainakin tekemistä pimeneviin iltoihin.
   
 7. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Pitkäaikainen visio alkaa toteutua, sain vihdoin hankituksi modernimman tankin tähän projektiin. Tällä tankilla tuleva tunnelijäähdytinkään ei ole tiellä. Kuvia tulee kun tankki kotiutuu.

  Noita telastoja vilkuiltuani totesin että tuosta keveydestä voisin tinkiä. Varsinkin noilla hinnoilla. Pitää tutkia mikä hieman vanhempi telasto olisi hankkimisen arvoinen.
   
 8. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Tuolla tankilla saa ajoasennon vähän paremmaksi ja ohjausakselille vedettyä kunnon tuet.
  Pollentankki.jpg
   
  Jakelfin ja JepaJonttu tykkäävät tästä.
 9. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Taas on hetki vierähtänyt muiden laitteiden parissa eikä tämäkään vanhus ole tallista kadonnut. Vanhemman kiilakopan hankkimisen myötä kiinnostus tätäkin kohtaan on varovaisesti herännyt.

  Nyt on käyty jo katsomassa telastoa, -07 Polariksen M10-alustaa, 136" pitkänä Tourinki IQ:sta. Tuon voisi siirtää taaemmas sopimaan 365 matolle tai jatkaa, jommin kummin. Nyt pitää pohtia sopiiko tuo alusta kaavailtuun käyttötarkoitukseen, ja onko se sopivan hintainen...

  Jos saan tehtyä talliin tilaa, voisin varovasti kokeilla rassata tätäkin laitetta liikuntakykyiseksi jotta saisin hommia etenemään.

  Olikohan niin että tuoreemmissa IFS-peleissä oli pidemmät olkatapit jotka sopivat heittämällä paikoilleen?
   
  vectoori tykkää tästä.
 10. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Ainaki mitä toveri touhusi juurikin kys vm alustan kanssa, oli lopputulos kyllä aika heikko. Lähinnä ongelma oli alustan geometria, hankala oli saada pelaamaan kovemmassa ajossa ja raskaammalla kuskilla. Touringissa nyt menee toki. Mie lähtisin sun projektissa katastelemaan vaikka revin alustoja, pätkiä ollu monestikki myynnissä edullisesti ja niissä ominaisuudet riittää vaikka mihin hakkautukseen.

  Mutta kyllä ite lähtisin tekemään ehkä kuitenkin omasta alustasta ajokuntoiseksi ja miettii sen jälkeen onko tarvetta sepittää pitemmälle.
   
 11. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Kiitos vinkistä, täytyy kytistellä jos tulisi vaikka Switchbackin telasto kaupan.

  Millään en tohtisi pätkästä lähteä tekemään, kun 365 tuntuisi sopivalta maton pituudelta. Vaan kaippa sitä jatkamalla ja siirtämällä senkin saisi toimimaan? Toisaalta noin keulapainoisena tuolla ei varmasti kauhean kovasti tulla ajamaan, että ei ihan kuuhun olla menossa.

  Vakioalusta on vain kovin matala, mieli tekisi saada tuohon hieman maavaraa ja hitusen modernimpi ilme. Eikä se lisääntynyt joustokaan haittaisi.
   
 12. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  joo no ihan joku uudemman sukupolven perinteisen mallin telasto vaan alle niin eiköhän sillä maavaroja löydy enemmän kuin 96 mallin alustalla. Mulla ois 2000 luvun zr Catin pätkäalusta satasella kaupan jos semmosesta kiinnostaa alkaa sepittämään. Muuten täydellinen iskareineen mutta telan kiristäjät puuttuu.
   
 13. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Kyllä se saisi olla puolipitkä jo valmiina, jotenkin ei jatkojumppa ja mahdollinen maton kirimisen ihmettely viehätä. Mutta pidän tuon mielessä jos yhtäkkiä alkaa tuntumaan että rakentelu meinaa loppua kesken.
   
 14. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Niin, se IQ Touringin telasto olisi 250€ ilman etupukin iskaria... Hiukan kyllä houkuttelisi, ei tarvisi pitkääkään jatkoa ja pelaisi ainakin paremmin kuin alkuperäinen.
   
 15. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Eipä houkuta enää, etupukki tulisi juuri jalkakotelon kohdalle enkä aio nyt alkaa koteloa siirtämään. Varsinkin kun pitkittäiset tukivarret tulevat jalkakoteloihin kiinni...
   

Suosittele tätä sivua